COMPRESSIEKLEDING TENNISWaarom?

De compressiekleding van Knap'man stimuleert een actieve houding en helpt blessures herstellen en voorkomen.

Knap'man compressiekleding zorgt voor extra uithoudingsvermogen, meer kracht en extra stabiliteit in je spieren.

In combinatie met het compressieshirt wordt de rug maximaal ondersteund. Zo kunnen ook rugklachten aanzienlijk worden verminderd.

UITGELICHT

1Gerichte compressie

De unieke, gerichte compressiezones stimuleren een actieve houding.
 

2Ventielatiezones

Optimale vochtregulatie dankzij de speciale ventielatiezones. Zweet wordt direct afgevoerd, waardoor het lichaam en het shirt droog blijven.
 

3Minder rugklachten

Aanzienlijk minder rugklachten dankzij de extra ondersteuning aan het bekken en de onderrug.

 

4Betere core stability

Verbeterde core stability door de maximale steun en stabiliteit aan (onder)rug en buikspieren.
 

5Optimaal draagcomfort

Perfecte pasvorm en optimaal draagcomfort dankzij gepatenteerd MaxClima™ textiel. Door de zogenaamde ‘shape retention’ en naadloze 3D-fabricage sluit het shirt perfect, naadloos om het lichaam.

6Sneller herstel

Dankzij een verbeterde bloedcirculatie, herstellen de spieren aanzienlijk sneller. Merkbaar minder spierpijn!

Aanbevolen door

Marcel Bogaart

Aanvoerder Nederlands Padel team

Als fanatieke sporter eis ik het maximale van mijzelf. Dit leidt soms tot kleine blessures aan de schouder en hamstring.

Ik ben 41 jaar en beoefen de sport Padel (een kruising tussen tennis en squash).
Dit is een vrij intensieve sport waarbij veel om de as gedraaid wordt en de (boven)benen en bovenlichaam het aardig te verduren krijgen.

Sinds enige tijd gebruik ik de broeken en shirts van Knap'man. Hierdoor ben ik in staat zonder klachten te spelen en het maximale uit mijn sport te halen.
Je merkt dat je bovenbenen en bovenlichaam goed ondersteund worden, waardoor je je sterker en fitter voelt.

Op dit moment zou ik niet meer zonder kunnen en ik beveel het anderen van harte aan!

Marcel Bogaart, aanvoerder Nederlands Padel team.


Ron Tijshen

Tennisser

"Via mijn broer ben ik in aanraking gekomen met de compressiekleding van Knap'man. Ik tennis al jaren en na een korte sprint schiet het er wel eens in.
Ik ben al wat jaartjes ouder en heb daardoor ook wat rugklachten. Mijn broer raadde me aan om de compressiekleding van Knap'man te proberen.

Nu draag ik zowel de short als het shirt tijdens het tennissen. Ik kan weer pijnvrij tennissen!"

 


Aanbevolen door

Han Tijshen

Fysiotherapeut N.E.C. Nijmegen

Ik zocht al lang naar een broek die zowel het spierstelsel als het bekken en de lage rug kon ondersteunen. In samenwerking met Knap'man is deze ontwikkeld. Eindelijk!

Al bijna drie jaar was ik op zoek naar een product zoals de Zoned Compression Shorts van Knap'man. Als fysiotherapeut bij N.E.C. ben ik dagelijks bezig met blessurepreventie. Vooral voor de lies- en hamstringblessures zocht ik jarenlang naar innovatieve producten. Ik ben trots dat ik heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van dit nieuwe product. Ik denk dat het een fantastische ontwikkeling is voor sporters. Mijn spelers waren direct enthousiast en willen alleen nog maar broeken van Knap'man. Inmiddels spelen sommige jongens zelfs met de shirts.
 


Gert van der Burg

Sportfysiotherapeut

Ik bericht u graag over onze eerste bevindingen met Knap'man compressiekleding.

Wij zochten al langere tijd naar compressiekleding voor gebruik tijdens sportactiviteiten, waarbij er spierbelasting optreedt in de core-regio, de combinatie van rugspieren, buikspieren en de heup-bil regio.

Onze positieve ervaring met compressietherapie voor het onderbeen en voet met compressiekousen, waarbij zowel preventief als bij spierblessures goede resultaten worden bereikt leidde tot deze zoektocht.

Wij hebben Knap'man compressiekleding ingezet bij een aantal van onze patiënten die lage rugklachten hebben, waarbij de rugbelasting beperkingen meebrengt tijdens het sporten.
De beoefende sporten waren golf en veldhockey. De motivatie om compressiekleding te dragen is vooral vanwege de verbetering van de bloedcirculatie, het geven van meer stabiliteit, een beter spieruithoudingsvermogen en minder spierpijn.
Deze effecten zijn bekend bij het dragen van compressiekousen en ik kan bevestigen dat dit ook geldt voor de compressiekleding van Knap'man.

Hoewel in eerste instantie bij deze kleding gerefereerd wordt aan figuurcorrectie mag mijns inziens het effect op afname van rugbelasting zeker vermeld worden. Onze patiënten meldden een duidelijke afname van vermoeidheid te ervaren van de core-regio tijdens sportactiviteiten. Zij gaven aan vooral steun te voelen in de lage rug leidend tot een beter houding. Ook de goede thermoregulatie werd als zeer positief aangegeven.

Wij zullen onze patiënten met klachten in de core-regio adviseren om tijdens sportactiviteit compressiekleding te dragen en Knap'man voldoet aan onze eisen voor de juiste kleiding.


 

KLANTENSERVICE: 0228-593359
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur