AANBEVOLEN DOOR FYSIOTHERAPEUTEN

Fysiotherapeuten en sportartsen raden Knap'man compressiekleding aanAanbevolen door

Han Tijshen

Fysiotherapeut N.E.C. Nijmegen

Ik zocht al lang naar een broek die zowel het spierstelsel als het bekken en de lage rug kon ondersteunen. In samenwerking met Knap'man is deze ontwikkeld. Eindelijk!

Al bijna drie jaar was ik op zoek naar een product zoals de Zoned Compression Shorts van Knap'man. Als fysiotherapeut bij N.E.C. ben ik dagelijks bezig met blessurepreventie. Vooral voor de lies- en hamstringblessures zocht ik jarenlang naar innovatieve producten. Ik ben trots dat ik heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van dit nieuwe product. Ik denk dat het een fantastische ontwikkeling is voor sporters. Mijn spelers waren direct enthousiast en willen alleen nog maar broeken van Knap'man. Inmiddels spelen sommige jongens zelfs met de shirts.
 


Jochen Habs

Sportarts / Expert kinetische taping

De laatste tijd was ik in de gelegenheid om de functies van het nieuwe Knap’man shirt te testen (in het verleden heb ik ook andere merken getest). Direct viel op dat het materiaal van de shirts zeer hoogwaardig, zacht en aangenaam aanvoelt.

De pasvorm van de shirts is perfect. Het materiaal is verhoudingsgewijs erg dun en is zo bijvoorbeeld niet zichtbaar onder een poloshirt. Ook na meerdere wasbeurten blijft het materiaal in dezelfde staat en vorm.

Werking
De houdingsverbeterende werking valt bij Knap'man duidelijk op. Meer als bij andere merken.
In de praktijk kom ik veel pijnklachten tegen als gevolg van een verkeerde houding of verkeerde belasting van het steun- en bewegingsapparaat. Hierdoor kan chronische pijn ontstaan.
Bijvoorbeeld storingen, zoals hernia's, hebben vaak de oorzaak in het foutief gebruiken van de spieren. Door het dragen van Knap'man kunnen deze klachten duidelijk verminderd worden.

De gerichte compressiezones in o.a. het ruggedeelte richten het lichaam duidelijk op. Zodra het lichaam de ideale positie verlaat, krijgt het een neurofysiologische inpuls, vergelijkbaar met de werking van taping.

Tijdens het dragen van Knap'man compressiekleding doorloopt het neurofysiologisch systeem een 'leerproces', waardoor de effecten ook op langere termijn zichtbaar blijven. Bovendien beïnvloed de compressiekleding de algehele coördinatie van het lichaam op een positieve manier.

Onder alle merken van compressiekleding waar wij tot nu toe mee hebben getest, vervult Knap'man de eisen het beste.
Fysiotherapie en manuele therapie kunnen in het dagelijkse leven heel goed worden aangevuld door het dragen van Knap'man compressiekleding.

Uitermate geschikt om houdingsproblemen aan te pakken en beschadigingen aan het steun- en bewegingsapparaat van het lichaam langdurig te voorkomen!


Aanbevolen door

Gert van der Burg

Sportfysiotherapeut

Ik bericht u graag over onze eerste bevindingen met Knap'man compressiekleding.

Wij zochten al langere tijd naar compressiekleding voor gebruik tijdens sportactiviteiten, waarbij er spierbelasting optreedt in de core-regio, de combinatie van rugspieren, buikspieren en de heup-bil regio.

Onze positieve ervaring met compressietherapie voor het onderbeen en voet met compressiekousen, waarbij zowel preventief als bij spierblessures goede resultaten worden bereikt leidde tot deze zoektocht.

Wij hebben Knap'man compressiekleding ingezet bij een aantal van onze patiënten die lage rugklachten hebben, waarbij de rugbelasting beperkingen meebrengt tijdens het sporten.
De beoefende sporten waren golf en veldhockey. De motivatie om compressiekleding te dragen is vooral vanwege de verbetering van de bloedcirculatie, het geven van meer stabiliteit, een beter spieruithoudingsvermogen en minder spierpijn.
Deze effecten zijn bekend bij het dragen van compressiekousen en ik kan bevestigen dat dit ook geldt voor de compressiekleding van Knap'man.

Hoewel in eerste instantie bij deze kleding gerefereerd wordt aan figuurcorrectie mag mijns inziens het effect op afname van rugbelasting zeker vermeld worden. Onze patiënten meldden een duidelijke afname van vermoeidheid te ervaren van de core-regio tijdens sportactiviteiten. Zij gaven aan vooral steun te voelen in de lage rug leidend tot een beter houding. Ook de goede thermoregulatie werd als zeer positief aangegeven.

Wij zullen onze patiënten met klachten in de core-regio adviseren om tijdens sportactiviteit compressiekleding te dragen en Knap'man voldoet aan onze eisen voor de juiste kleiding.


Jeremy de Visser

Personal Trainer (eigen bedrijf)

Mijn naam Jeremy de Visser en heb een eigen bedrijf in de sport. Ik heb 13 jaar ervaring in het geven van verschillende sportlessen en personal training. Ik geef training aan een groot en breed publiek waaronder de politie van Amsterdam.

Nadat ik zelf een tijd de Knap'man shirts heb gedragen tijdens de lessen, merkte ik dat de compressiezones je bovenlichaam in een actieve houding zet. De rug en buikspieren worden perfect ondersteund. Voor mijn klanten is een correcte houding van het bovenlichaam dan ook van groot belang.  Een groot voordeel van de Knap'man shirts zijn de zilverionen, deze zorgen er voor dat het shirt altijd fris ruikt, tijdens en na de fysieke trainingen.

Het Knap'man shirt gebruiken mijn klanten en ik nu tijdens de volgende lessen: Spinning, Bodypump, Kickandpunch, Bootcamp en personal training.

Nadat ik over de compressieshorts te horen kreeg, wilde ik deze ook graag proberen. Ik doe regelmatig mee aan hardloopwedstrijden en zette direct een betere tijd neer. De shorts zitten erg comfortabel en ik draag ze ook als ik spinninglessen geef. Enkele klanten gebruiken de shorts inmiddels ook al en zij geven aan nauwelijks spierpijn te hebben na de lessen."

Ik ben erg tevreden over de shirts én shorts en raad het al mijn klanten aan!
  

KLANTENSERVICE: 0228-593359
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur