Wetenschappelijk bewijs voor werking Knap'man compressiebroek

De eerste compressiebroek ter wereld met een wetenschappelijk bewezen werking.


Wetenschappelijk bewijs voor werking Knap'man compressiebroek 

De door Knap'man ontwikkelde compressiebroek, met een gepatenteerde en gerichte compressie van liefst 45%, heeft een positief effect op liesklachten bij voetballers. Dat is de conclusie uit een groot, onafhankelijk RCT-onderzoek aan de universiteit van Bath in Engeland.

Daarmee is de Knap'man compressiebroek de eerste compressiebroek ter wereld met een wetenschappelijk bewezen werking.
 

 


 

Knap'man Infographic:Knap'man Brochure:

*Het bestand wordt automatisch gedownload.

 

Knap'man Zoned Compression Shorts 45%
De eerste compressiebroek met een wetenschappelijk bewezen werking

Wetenschappelijk bewezen werking

De 45% Knap'man compressiebroek heeft een positief effect op liesklachten bij voetballers. Dat is de conclusie uit een groot, onafhankelijk RCT-onderzoek aan de universiteit van Bath.
Hoewel fysiotherapeuten, sportartsen en topsporters al langere tijd overtuigd zijn van de werking van de revolutionaire compressiebroeken, is er nu ook wetenschappelijk bewijs gevonden.
Het bewijs dat de door Knap'man gepatenteerde compressietechnologie daadwerkelijk voor het verschil zorgt.

Veel liesklachten bij voetballers onnodig

Tussen de 4 en de 19% van de voetballers heeft last van liesklachten. Met meer dan één miljoen actieve voetballers loopt dat aantal flink op.
Met de uitkomst van het wetenschappelijke onderzoek naar de werking van de Knap'man compressiebroeken lijken veel van deze liesklachten bij voetballers onnodig.
 

Gepatenteerde Knap'man compressietechnologie

De gepatenteerde compressietechnologie van Knap’man bevat ingebouwde, gerichte compressiezones met een compressie van liefst 45%. Deze zones volgen de anatomie van het lichaam en zorgen voor een uitgebalanceerde lichaamsondersteuning.
De geavanceerde productietechnologie en zorgvuldig geselecteerde elastische garens zorgen voor een uitzonderlijke compressie, waarbij de bewegingsvrijheid optimaal blijft.

Gebruikt in alle topcompetities

De Knap'man Compressieshorts worden gedragen door spelers in alle grote voetbalcompetities, waaronder de Wereldkampioenschappen 2018, Eredivisie, Jupiler Pro League, Premier League, La Liga, MLS,

 


De onderzoeksresultaten
Sprinttest met wenden en keren
Illinois Agility Test

Het dragen van de Knap'man compressiebroek tijdens de sprinttest met wenden en keren (voetbalspecifieke oefening), zorgt voor een significante vermindering van liespijn, zonder de prestatie (tijd en snelheid) daarbij te beinvloeden.
Schiettest
Vanaf 5 meter.

Het dragen van de Knap'man compressiebroek tijdens de schiettest zorgt voor een significante vermindering van liespijn, zonder de prestatie (snelheid) daarbij te beinvloeden.
Test tijdens training/wedstrijden
HAGOS-vragenlijst.

Het dragen van de Knap'man compressiebroek tijdens training en wedstrijden gedurende een testperiode van 4 weken zorgt voor een significante vermindering van liesklachten- en symptomen. Dat blijkt uit de HAGOS-vragenlijst.

 

*Bent u geinteresseerd in het volledige onderzoeksraport? Stuur ons een mail naar info@knapman.nl


Het onderzoeksteam

Het onderzoek is uitgevoerd door een internationaal befaamd onderzoeksteam van experts in het voorkomen en behandelen van liesklachten, bestaande uit:
Roald Otten, MSc; Sebastiaan Stam, MSc; Igor Tak, PhD, MScPTsports; Rob Langhout, MSc; en Adam Weir, MBBS, PhD.

 


De resultaten van de RCT-studie zijn gepubliceerd in 'Physical in Sport', volume 38 (juli 2019).
Voor het volledige onderzoek of vragen met betrekking tot het onderzoek kunt u contact opnemen met Knap'man via
info@knapman.nl.

KLANTENSERVICE: 0228-593359
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur